Mnoho zahradníků se potýká s problémem zažloutlých peříček cibule a česneku. Není to příjemné, ale není třeba zoufat.
Situace je zcela napravitelná, pokud pochopíte, co se děje a jak rostlinám pomoci. I ty nejchudé rostliny ožijí a znovu se naplní šťávou.
Proč žloutnou listy cibule a česneku? Nejčastěji je příčina jednoduchá, výživa z kořene se nedostává k listům a ty „chřadnou“ na hladové dietě.
Nyní se podíváme, jak to napravit. S touto záchrannou směsí rychle oživíte své výsadby.
Budete potřebovat: dusičnan vápenatý (1 lžička), čpavý líh (1 lžíce), suchá hořčice (1 lžíce) a teplá voda (10 l). Všechny ingredience smíchejte a nechte půl hodiny louhovat.
Hotovým roztokem zalijte rostliny u kořínků, protože tam je problém. Nejlepší je to udělat po dešti, když je půda vlhká.
Účinek se dostaví velmi rychle. Zaznamenáte, jak cibule a česnek začnou růst a viditelně ozdraví. Toto hnojení dokáže postavit na nohy i ty rostliny, které byste už odepsali, ujišťuje autor kanálu .